Inloggen | Account aanmaken | Wensenlijstje | 0 items -
Categorieen
Snacks
Verzorging
Kerst
Speelgoed
Kong
Voor in het water
Voor de Baasjes!
Seresto Hond

Seresto is een geurloze en waterbestendige halsband die bescherming tegen vlooien en teken bij jouw hond biedt, hij werkt zowel afwerend als dodend tegen teken. De halsband met een werkingsduur tot 8 maanden geeft constant een lage dosering van de werkzame stoffen imidacloprid en flumethrine vrij. De dosering van de werkzame stoffen van Seresto is dermate laag dat het veilig is voor de gezondheid van mens en dier.

De werkzame stoffen worden...

Lees verder voor meer informatie


Maat Prijs
0 - 8 kilo € 26,95
€ 24,26
Direct leverbaar
8+ kilo € 36,95
€ 33,26
Direct leverbaar

Wensenlijstje

Waarom Hondenspellen.com?

Werkdagen voor 17.00 besteld, morgen in huis Niet de juiste maat? Ruilen geen probleem!
Twijfelt u over welke maat? We helpen graag! Telefonisch bereikbaar van 09.00 t/m 17.00 (ma-vr) 7 dagen per week beantwoorden wij onze e-mail
100% tevredenheids garantie


Omschrijving

Seresto is een geurloze en waterbestendige halsband die bescherming tegen vlooien en teken bij jouw hond biedt, hij werkt zowel afwerend als dodend tegen teken. De halsband met een werkingsduur tot 8 maanden geeft constant een lage dosering van de werkzame stoffen imidacloprid en flumethrine vrij. De dosering van de werkzame stoffen van Seresto is dermate laag dat het veilig is voor de gezondheid van mens en dier.

De werkzame stoffen worden via de halsband verspreid over de huid(vetlaag) van de hond.  Mochten er voor het aanbrengen van de band al teken op jouw hond aanwezig zijn dan wordt aangeraden deze te verwijderen. Daarnaast biedt het bescherming tegen de ontwikkeling van vlooienlarven en kan het ingezet worden als behandeling van luizenbesmetting (Trichodectes canis).

Kenmerken

 •     Doodt vlooien en beschermt tot 8 maanden tegen nieuwe vlooien
 •     Doodt teken en beschermt tot 8 maanden tegen nieuwe teken
 •     Doodt bijtende/zuigende luizen
 •     Verlaging van het risico op infectie met Leishmania door zandvliegjes
 •     Beschermt tot 8 maanden tegen de ontwikkeling van vlooienlarven in de omgeving van jouw hond.

Geschikt voor

 •     Seresto 0 - 8 kilo is geschikt voor honden met een lichaamsgewicht tot 8 kilo en met een maximale halsomvang van 38 cm.
 •     Seresto 8 +  kilo is geschikt voor honden met een lichaamsgewicht vanaf 8 kilo en met een maximale halsomvang van 70 cm.
 •     Geschikt voor honden met een vlooienallergie.

Toediening en dosering

Breng één halsband per hond aan rond de nek. Voor honden met een lichaamsgewicht tot en met 8 kg is Seresto 0 - 8 kilo geschikt. Voor honden met een lichaamsgewicht boven 8 kilo is Seresto 8 + kilo geschikt.

Haal de halsband net voor gebruik uit het zakje en rol de halsband uit. Pas de halsband aan rond de nek van jouw hond en trek hem hierbij niet te strak (twee vingers tussen halsband en nek) aan. Schuif het resterende deel van de halsband door de lussen en knip dit eventueel na 2 cm af .
De werkzame stoffen verspreiden zich via het huidvet over het hele lichaam. Daarom is het belangrijk dat de halsband de huid raakt. De band zit goed als er 2 platte vingers tussen de band en de hals van jouw hond gedaan kunnen worden. Ook mogen er niet te veel haren tussen de band en de huid zitten.

De halsband is ontworpen om gevaar voor verstikking/verwurging te voorkomen: mocht jouw hond vast komen te zitten, dan zal de gesp op tijd loskomen. Er is tevens een breekpunt in de band aangebracht voor extra veiligheid.

Niet te gebruiken bij

 •     Puppy’s jonger dan 7 weken.
 •     Honden die overgevoelig zijn voor de werkzame bestanddelen imidacloprid en flumethrine of één van de hulpstoffen.
 •     Katten

 

Werkzame stoffen

 • Imidacloprid
 • Flumethrine

Extra informatie

Oudere honden hebben minder huidvet dan jongere honden. Hierdoor kan het zijn dat bij oudere honden de werkzame stoffen minder goed over de huid verspreiden, waardoor de werking vertraagd is. Hetzelfde geldt voor honden die regelmatig zwemmen of gewassen worden met shampoo.

Bij een hoge tekendichtheid in de omgeving kan het gebeuren dat er toch een aantal teken door de bescherming van de band heen breken. Helaas kan geen enkel vlooien- en/of tekenproduct 100% bescherming bieden. Daarom blijft het belangrijk jouw hond dagelijks te controleren op teken en deze te verwijderen indien je ze vindt.